IDM weekend Oschersleben 1-3 September 2017

IDM weekend Oschersleben 1-3 September 2017

 

Een weekend met grote stappen vooruit en tevreden kunnen afsluiten. 

Afgelopen weekend hebben wij gestreden in de R3 cup op het circuit van Oschersleben onder de paraplu van het  IDM. Het 1 na laatste raceweekend van dit seizoen.


Milou had meerdere dagen getest op Assen maar achteraf niet het gevoel gekregen wat ze wilde en had haar zinnen gezet op meer vooruitgang.


In de eerste trainingen op vrijdag had Milou het de eerste paar ronden duidelijk moeilijk met de baan. Het was ook haar eerste keer op deze baan. We gaven haar de kans de baan te leren kennen en zagen per ronde de tijden beter worden. Van een 2:20 naar een 1:59.2. De 2de training ging ook naar wens en de tijd werd bijgesteld naar 1.57.7.


Op zaterdag hadden we 2 kwalificaties. De eerste al om 8:30 het was koud en de baan was nog net niet helemaal droog. Met de goede vorderingen van gisteren ging Milou er voor zitten en reed in Q1 een nieuwe PR van 1:56.3 dus iedereen blij. Behalve Milou. De motor stuurde niet in zoals zij wilde en liep wijd.


Wij gelijk naar Dennis van Schijndel van YSS Suspension gelopen en in overleg met hem de veren in de voorvork vervangen voor zwaardere en echt de hele set up van de motor aangepast aan de baan en Milou haar wensen.


In Q2 ging Milou van start en kwam na 3 ronden binnen. De motor stuurt nog steeds iets wijd en Dennis paste nog het nodige aan. Milou ging naar buiten en we wisten gelijk dit pakt goed uit en het was zichtbaar in sectie 2 en 3 toen ze de pits uitreed. Ze was gelijk al sneller in die secties dan ooit tevoren. Aan het einde van deze kwalificatie stond er een hele nette 1:53.9 op de klokken, weer een PR.


Met deze tijden behaalde Milou een 19de startplek in het gecombineerde Duits/Nederlandse kampioenschap en een 13de in het Nederlandse R3cup kampioenschap.


Op zondagochtend voelde Milou zich niet lekker en had moeite om op de motor te stappen. Toch maar iets gedronken en vooral niet eten. De warm up ging  naar wens en daar deze maar 10 minuten betrof werd er een nette 1:56.2 neergezet. Niet sneller dan haar eigen PR maar wel netjes daar niemand echt sneller onderweg was geweest deze ochtend.


De 1ste wedstrijd werd iets uitgesteld en uiteindelijk vertrokken ze op 10:15 van de start. Milou reed weer lekker rond en per ronde zagen we de tijd beter worden om aan het einde van de race een zeer nette 1:50.6 neer te zetten. Daarmee zat ze binnen 10 seconden van de top en dit is een super prestatie. Met goede moed de motor klaar gemaakt voor de 2de wedstrijd. Milou wilde gaan voor een 1:47.


10 minuten voordat de 2de wedstrijd zou aanvangen kwam er de nodige hoeveelheid regen naar beneden waardoor wij al snel de conclusie trokken de baan wordt niet meer droog. Dus wisselen naar regenbanden en de vering (Thanks Dennis) weer aanpassen.


Aangezien men nog niet in de regen had gereden kreeg iedereen 2 opwarmronden. Hierbij werd ook weer duidelijk dat Milou regen wel leuk vindt. In de opwarmrondes gingen er al de nodige mensen onderuit waardoor het startveld verkleind werd. Milou kwam goed van haar plek en wist 2 mensen in te halen voordat ze de eerste bocht in dook. Na 2 ronden kwam ze door en gaven wij aan: Rij met je hoofd en rustig aan. Uitrijden is het belangrijkste. Milou gaf gehoor aan ons verzoek en reed netjes rond om aan het einde van de wedstrijd te eindigen op plek 10 in het Nederlands kampioenschap. Een prestatie om trots op te zijn. Was tenslotte nog maar de 3x in de regen op de R3. Een nieuwe PR zat er helaas niet in door de natte baan.


Milou kwam binnen, was tevreden en zei alsof het heel gewoon was: "Heb lekker aan mijn zithouding en lijnen kunnen werken in de regen."

Al met al een top weekend met mooie stappen voorwaarts en het vertrouwen en plezier is volledig weer terug. Nu de motor klaar maken voor het laatste weekend op Hockenheimring, zie ook http://www.hockenheimring.de/en/idm.


De foto's zijn te vinden op https://supermug.smugmug.com/Milou-on-track-Milou-het-circuit-op/170901-03-IDM-Oschersleben/


Wij danken voor jullie aandacht en wijzen erop dat niets van dit alles mogelijk is zonder onze sponsoren. Zie hiervoor http://vanleeuwenracing.com/index.php?page=sponsoren   

Er is nog plek op de motor voor meer sponsoren. 

Met vriendelijke groet,

 


Jaap


Vanleeuwenracing.com


Terug
sep 9, 2017 Categorie: General Ingezonden door: jaap
Volgende pagina: Volg Van Leeuwen Racing