IDM weekend TT Circuit Assen 11-13 augustus 2017

Genieten, spelen en weer vertrouwen opbouwen. 

Beste mensen, vrienden, sponsoren en overige geïnteresseerden,

Afgelopen weekend hebben wij deel genomen aan het IDM weekend op het TT circuit te Assen.  Een raceweekend met de nodige beschikbare rijtijd om ook zaken als vering aan te passen en verschillende instellingen te proberen.

Op vrijdag in de eerste kwalificatie was het nog redelijk nat op de baan en werd er vertrokken op regenbanden wat een goede beslissing was. De tijden waren in de regen best wel redelijk maar Milou zat nog niet lekker op de motor en was nog wat onwennig. De vering voldeed niet aan haar wensen en bij de 2de kwalificatie met een andere setup de baan op gegaan. Het was inmiddels droog en Milou reed een zeer nette 2.19 maar klaagde wel over haar schouder.


De laatste sessie op vrijdag was Q1 en weer kwam er een nette 2.19 op de klok te staan. Moe maar voldaan naar opa en oma vertrokken om lekker eten en slapen.


Op zaterdag lekker kunnen uitslapen en daarna op naar Q2 welke helaas heel nat (dus vering aanpassen) was en tijdens de sessie kwam er nog meer water naar beneden. De tijden werden niet verbeterd en met de tijd uit de eerste kwalificatie werd in de 1ste wedstrijd aan het einde van de dag vertrokken vanaf plek 20. Milou reed mooie tijden maar zat niet echt lekker op de motor. 2 ronden voor het einde kwam Milou binnen. Ze had veel last van haar schouder en zat te verkrampt op de motor.


Zondag ochtend heeft Milou coaching gehad van Hans van Yamaha en je zag dat ze meer ontspande en dat werd gelijk duidelijk, tijdens de warm up evenaarde ze haar snelste tijd van vrijdag. De start was goed, ze haakte mooi aan en reed de race uit en eindigde op een mooie 12de plek.


Om de verloren rijtijd van tussen het ongeval (Nurburgring) en nu in te halen gaan we over 1,5 week rijden op Assen met Racecracks waar Milou onder begeleiding van een ervaren coureur de baan op zal gaan.

Tijdens dit weekend werden wij op Zondag verrast door onze sponsor www.fh-motoren.nl te Emmeloord alsmede met een nieuwe sponsor Platje Montage Service (www.montageservices.nl). Tevens was Fastwin Koning er om te assisteren.  Bedankt voor de set nieuwe banden die Milou goed kon gebruiken tijdens de race op zondag.

Alles met alles begint het vertrouwen tussen de motor en Milou weer te groeien en we zijn er van overtuigd dat er over 1,5 week de nodige stappen gezet zullen worden.

Tevens willen wij Ronald Woest, Erik de Ruijter, Leunen Fotografie en Grootjesmotorsportfotografie bedanken voor het beschikbaar stellen van de foto's.

Wij gaan de motor en onszelf voorbereiden op de 2 testdagen bij Racecracks en de volgende 2 IDM wedstrijd.

Dank voor je aandacht en tot een volgende keer. Wil je een keer komen kijken schroom niet en je bent van harte welkom.
Mochten er nog later foto's bijkomen zullen we die aan het album toevoegen.


Sponsoren bedankt. http://vanleeuwenracing.com/index.php?page=sponsoren


Met vriendelijke groet,

Jaap en Milou
www.vanleeuwenracing.com

 

 


Terug
aug 13, 2017 Categorie: General Ingezonden door: jaap
Volgende pagina: Volg Van Leeuwen Racing